Încă din liceu mi-a fost adresată întrebarea – „Cum ai devenit o iubitoare de lectură?”.

lectura
Sursă: Google Images

Totul a început ușor. Am citit diverse cărți, unele de nevoie, altele din curiozitate, netrezind în mine acel sentiment de a-mi dori să mă aprofundez în lectură, dar am întâlnit inovația autoarei Sarah Jio și dintr-o dată gândirea mea s-a schimbat.

De fiecare dată când auzeam această întrebare, mintea îmi era acaparată de „destinele înlănțuite” ale scriitoarei.  Această splendidă creație m-a făcut să iubesc lectura, simțeam cum fiecare cuvânt citit mă conducea să intru în pielea personajului. Există o linie foarte subțire între realitate și ficțiune.

Destine inlantuite - Sarah Jio
Sursă? Google Images

În 1933, o  mama îndurerată, Vera Ray, își sărută fiul în fiecare seară înainte să plece la muncă. Atunci când se întoarce acasă, privește pătura groasă de zăpadă care a acoperit tot orașul, anunțându-se cod roșu. Inima acesteia încetează să mai bată când observă că fiul său tocmai a dispărut, rătăcindu-se în omătul proaspăt doar ursulețul lui. Vera era ferm convinsă că cineva l-a răpit. În 2010, acest mister a fost deslușit. Reporterul Claire Aldridge cercetează furtuna din 1933 și analizează cazul nerezolvat al Verei, promițându-și că îl va rezolva. Cu această ocazie, finalul este surprinzător, află că legătura existentă între Vera Ray, băiețelul acesteia și reporter este puternică, una la care nu s-ar fi așteptat.

Vera Ray a fost supusă multor evenimente neplăcute, evenimente pe care le poți citi doar cu ochii umezi. Cea mai mare dorință a sa a fost să își protejeze fiul de tot ceea ce este rău, fiind în stare să lupte pentru el până în pânzele albe. Încă din primele pagini îți rămâne în minte acea imagine a unui copil de trei ani tremurând sub plapumă de frică când mama sa este nevoită să plece la serviciu cu inima făcută bucăți și cu obrajii plini de lacrimi. Toate aceste întâmplări par fapte reale care te emoționează extrem de tare și te fac să îți dorești ca paginile cărții să fie infinite. Mi-ar plăcea ca această creație să fie citită de cât mai multe persoane.

Această carte a avut un rol foarte important pentru mine, m-a sensibilizat atât de tare încât am început să înțeleg mai bine rostul lecturii și magia literaturii. O recomand cu cea mai mare încredere!

Articol scris de Florina Gherghina, CNSC Organiser

Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *