În trecut, opțiunile în ceea ce privește comunicarea erau limitate . Deși interacțiunile față în față sunt în continuare cele mai eficiente metode de a elimina emoțiile, tehnologia a dus comunicarea la un nivel cu totul nou. Indiferent de locație si timp, oamenii se pot conecta acum între ei la nivel personal prin aplicațiile de social media, videoconferință și mesaje vocale. O lume în care am putea vorbi doar direct cu o persoană ar fi greu de imaginat. Tehnologia ne-a schimbat modul de viață, obiceiurile, relațiile interpersonale.

Comunicarea este ușoară – Deși este ușoară, necesită mai mult timp. Este recomandat să comunicăm direct cu o persoană, însă creierele noastre rețin informațiile mai bine atunci când acestea sunt scrise. Ca ascultători, este important să nu consumăm orice informație prezentată. Este bine să folosești tehnologia când intențiile sunt pozitive și productive.

Viteză și cost – Tehnologia a îmbunătățit mult viteza de comunicare, precum a contribuit și la reducerea drastică a costurilor de comunicare. În trecut, a fost extrem de dificil să se producă anumite documente întrucât erau marcate de limitări de text și costuri.Internetul a simplificat procesul de proiectare, editare și producere a documentelor  prin trimiterea aproape instantanee către destinații.

Impactul mai rapid asupra oamenilor și societății – Orice  merge viral, iar oamenii încep să reacționeze la informație într-un ritm alert. Informațiile pe care le postăm cu caracter pozitiv și util sunt de folos pentru toată lumea. Adevărul și onestitatea în comunicare  afectează mult mai repede prin tehnologie decât prin orice alte metode.

 

Cele mai mari oportunități de învățare și câștigare  – Ușile creierului nostru sunt întotdeauna deschise către informații noi. Toată lumea comunică cu tehnologii. Sunt create multe oportunități pentru profesori, precum și pentru companii. Toate cuvintele, imaginile, și tipurile de conținut comunică cu noi și de aceea întreprinderile sunt capabile să își vândă produsele și serviciile online.

Varietate de conținut – Comunicarea este personalizată. Astăzi, fiecare dintre noi se poate exprima într-o mie de metode diferite, cum ar fi folosind imagini, diagrame, tablouri, simboluri, videoclipuri sau  actualizări de stare. Dar totuși, tehnologia nu este înca în măsură să prelucreze și să transmită stările emoționale din spatele unui ecran.

Ușurare socială – Pentru persoanele care au dificultăți în exprimare , comunicarea mediată de computer, cum ar fi forumurile online și camerele de chat poate ajuta la crearea unei vieți sociale mai împlinite. Cineva care nu reușește să formeze legături sociale, are mai mult control cu comunicarea pe internet întrucât  iși poate citi și îmbunătăți mesajele înainte de a posta.

În concluzie, tehnologia a afectat enorm comunicarea printr-o multitudine de beneficii. Nu numai că oferă comoditate, ci și accelerează comunicarea între oameni, permițând  tuturor să facă schimb de informații și experiențe. Cu ajutorul tehnologiei putem folosi multe instrumente și platforme pentru cercetarea și dezvoltarea mediului nostru, a resurselor și a oamenilor. Dacă o folosim cu înțelepciune, ne vă deschide uși pentru mumeroase oportunități și beneficii.

 

Imagini: Pic 1 ; Pic 2 ; Pic 3 .

 

articol scris de Rădulescu Bianca, CNSC organiser

Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *