Congresul Național al Studenților la Comunicare a pornit ca o idee a câtorva studenţi îndrăzneţi de a aduce colegilor lor informaţii calde, de actualitate, cu exemple concrete din experienţa celor mai de succes practicieni în Comunicare, pentru a le servi drept primă treaptă în lungul drum al carierei.
Acest eveniment se înscrie în suita de acţiuni anuale, organizate de PRIME România la nivel european. Scopul a fost de la bun început informarea studenţilor la Comunicare și Relații Publice, cu privire la ultimele tendinţe în domeniu. În plus, prin acest eveniment, PRIME România urmăreşte să ofere membrilor săi, noi oportunităţi de pregătire extracurriculară. De asemenea, congresul urmăreşte promovarea Relațiilor Publice ca instrument eficient şi indispensabil de comunicare.
Prima ediţie a Congresului Naţional al Studenţilor la Comunicare a avut loc în anul 2003, la Facultatea de Drept, din cadrul Universității București. Fiind un proiect inovator efortul depus în organizare a fost substanţial, dar şi distracţia a fost pe măsură. Tema abordată în cadrul congresului a fost ,,Domeniile comunicării”. Comunicarea, fie că vorbim despre simple aspecte practice, fie că ne referim la teorii ştiinţifice elaborate, a fost un subiect interesant şi de actualitate care a stârnit interesul studenţilor şi nu numai. Astfel, cu ajutorul specialiştilor în Comunicare, am reuşit să dezbatem numeroase subiecte legate de acest domeniu.