Sper că nu te-am speriat cu titlul acestui articol. Știu că vine Crăciunul, Revelionul, mai pe scurt, distracția, dar din păcate, sesiunea se apropie cu pași repezi. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne distrăm, dar dacă vrei să fii un student echilibrat, care să aibă timp atât pentru învățat, cât și pentru petreceri, ei bine, ești pe calea cea bună! Dar dacă ai nevoie de unele sfaturi pentru o învățare mai eficientă și care nu presupune „toceală”, atunci acest articol este pentru tine.

Sursa: Google Images

Studiază înainte de a dormi

Cred că pare destul de ciudat acest sfat, dar nu este chiar așa. În timpul somnului, creierul întărește amintirile noi, așa că există o șansă bună să ne amintim tot ceea ce revizuim chiar înainte de a adormi.

PRO TIP: Încearcă să nu înveți în pat, deoarece poate fi mai greu să ai un somn liniștit.

Nu învăța doar într-un singur loc

Variind locul unde studiezi este o schimbare care necesită foarte puțin efort din partea ta, dar poate stimula în mod dramatic păstrarea informațiilor pe termen lung. E recomandat să alegi locuri diferite pentru a studia pe care să le schimbi ocazional.

Scrie notițele în culori diferite

Pentru scrierea unor puncte importante, cum ar fi definiții, formule și anumite cuvinte cheie, folosește culori diferite. Ochii sunt captivați de informație și sunt mai puțin tentați să treacă peste ea.

Sursa: Google Images

PRO TIP: În cazul în care ești presat de timp, informațiile cele mai importante vor ieși în evidență!

Înțelege, nu memora

Încearcă să studiezi pentru a înțelege, nu pentru a memora. Atunci când înveți, în loc să încerci să îți amintești notițele cuvânt-cuvânt, încearcă să le parafrazezi în moduri diferite pentru a te asigura că înțelegi intenția cuvintelor, fără să îți amintești doar sintaxa unei propoziții.

Time to sleep

Este foarte tentant să stai toată noaptea treaz să studiezi pentru acel examen pentru care nu ești pregătit, dar a face acest lucru în fiecare zi timp de două săptămâni îți poate afecta sănătatea. Deci, fă-ți o favoare și dormi în fiecare seară, mai ales în noaptea dinaintea examenului!

Sursa: Google Images

Ia o pauză

Luarea pauzelor regulate poate crește productivitatea și poate îmbunătăți capacitatea de a te concentra pe o singură sarcină. Așa că, în timpul alocat pauzei, fă ceva ce îți place.

Înainte de examen, relaxează-te

În ziua examenului, asigură-te că încerci să fii relaxat, să îți iei o cafea, să citești un articol, să te uiți la un clip amuzant pe Youtube. Este bine să iei o „gură de aer” înainte de examen. Nu merită să înghesui totul la final, nu te ajută și, cel mai probabil, te stresează mai mult.

Mult noroc în sesiune! May the odds be ever in your favor.

Articol scris de Miruna IacobCNSC Organiser

Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *