„Dar ce poți vedea așa interesant acolo la Făgăraș?”

 

Această întrebare îmi este adresată de foarte multe ori, mai ales de când am ajuns la facultate în București, iar de la întrebarea care pare grea, începe toată povestea.

Sursă: Mihai Sin

Făgăraș este un orășel localizat chiar în inima României, la poalele celor mai frumoși munți din țară, din punctul meu de vedere. Sigur că da, Făgăraș nu este unul din cele mai bogate locuri în ceea ce privește activitățile pe care le-ai putea desfășura sau localurile în care ai putea să ieși cu prietenii, însă Țara Făgărașului reprezintă cu adevărat o zonă plină de magie și povești neauzite. 

Sursă: Hantzy Kessler

Când aud de Țara Făgărașului, foarte mulți oameni merg cu gândul la cunoscutul Transfăgărășan, Castelul de Lut, Cetatea Făgărașului sau Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Cu toate acestea, cheia magiei nu stă în aceste locuri mult prea cunoscute de multă lume, ci stă în frumusețea locurilor „secrete” din această zonă minunată. 

Dealul ce se ascunde în spatele Făgărașului, acel deal de suflet pe care mereu îl văd de pe geamul camerei mele, ține în taină două locuri superbe în care te poți simți liber și îți poți deschide sufletul în fața naturii. Primul loc este „Belvederea”, așa cum este numit de făgărășeni. Este acel loc în care orășelul se vede în splendoarea lui, alături de cetate, iar pe fundal nu lipsesc, bineînțeles, munții. 

Sursă KoPhotograph

Cel de-al doilea loc de pe acest deal, unde eu mă simt cel mai bine, este cel de unde se vede partea opusă a Țării Făgărașului. Aici întâlnim imaginea perfectă a soarelui,  o picătură de aur care alunecă încet spre pragul lumii. Dacă ajungeți în zona Făgărașului, nu aveți voie să ratați locul acesta! 

Un alt loc din această zonă, care îți intră în suflet și îți rămâne în amintire pentru totdeauna, este Cabana Valea Sâmbetei și tot ceea ce o înconjoară, aflându-se la 1401 m altitudine. Cabana, care de multe ori reprezintă doar un popas pentru iubitorii de munte, este un punct de plecare către Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf din Munții Carpați. De asemenea, imaginea zonei numită „Fereastra Mare a Sâmbetei”, situată între Vârfurile Colțul Bălăceni si Slănina,  este conturată inedit cu ajutorul elementelor de natură.                    

Zona Făgărașului este una de suflet pentru mine.  Și în cele din urmă, ca să răspund la prima întrebare, viața aici este doar o plăcere, nu există dezavantaje.                                                                                                                                                                                                                 Articol scris de Mara Neag, CNSC Organiser

Sursă KoPhotograph

Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *