Anul 2020 a adus multe schimbări în ceea ce priveşte editarea pozelor. Ne aflăm în era tehnologiei, unde oamenilor le este mult mai uşor să-şi stilizeze paginile de Social Media, având la îndemână numeroase “unelte” care îi pot ajuta.

Nu trebuie să ți pasul cu tot ce apare nou, deoarece se schimbă foarte repede, dar poți să fii la curent cu anumite trucuri care îți vor oferi calitate. Iată câteva trenduri pe care le poți folosi în ideile tale pentru editarea pozelor.

Formele geometrice. Acesta nu este un trend tocmai nou, dar a prins amploare în ultimul timp, deoarece sunt uşor de creat, chiar şi de cei care nu au pregătire în editare grafică. Formele geometrice pot fi dispuse aleatoriu, sau, pentru cunoscători, pot respecta principiile Gestalt. Acestea pot ajuta la alcătuirea unui template continuu, oferă o imagine de ansamblu a întregului feed şi dau senzația de uniformitate.

Minimalismul. Vine ca o completare a trendului anterior și promite un feed aerisit, plăcut şi uşor de alcătuit. Acesta este un alt trend folosit în ideea de a crea content întru-un mod clean, mai ales pentru începători. Dar nu orice edit simplist este automat încadrat la minimalism. Există anumite principii care trebuie respectate. O listă cuprinzătoare este disponibilă pe site-ul celor de la My Click Magazine (https://www.myclickmagazine.com/minimalist-photography-composition/).

Naturalețea – frumusețea imperfectă (#nofilter). Ca urmare a campaniilor de acceptare a propriului stil şi al propriului look din ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au decis să îşi îmbrățişeze naturalețea şi să o împărtăşească cu ceilalți. Perioada de izolare, în care vedetele au început să arate publicului momente din viața de zi cu zi, a dus acest trend şi mai sus în topul preferințelor. Oamenii au ales să îşi asume atât calitățile, cât şi defectele, iar hashtag-ul #nofilter a devenit foarte utilizat la nivel mondial.

Respectarea unei game de culori. Pentru a-şi sistematiza contentul, mulți creatori aleg să folosească doar anumite culori în pozele postate pe Social Media. Acest trend este folosit şi pentru că transformă un feed obişnuit într-o imagine clară, uniformă şi recognoscibilă pentru urmăritori. Aplicația Pantone este o alegere bună, deoarece indică utilizatorilor care sunt nuanțele care apar în fiecare imagine. Astfel, feed-ul poate avea o gamă de culori diferită în funcție de anotimpuri, de specificul paginii de Social Media sau chiar de simple schimbări în atitudinea şi viziunea creatorului.

Acum că știi ce este în trend îți mai rămane doar să creezi contentul potrivit pentru tine. Și dacă ai nevoie de mai multă inspirație pentru pagina ta de Instagram dă click aici și urmărește toate tips&tricks oferite pentru Canva, Lightroom și Photoshop Fix!

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *