Încep acest articol prin a spune că voluntariatul nu este o ,,muncă pe gratis”. Din contră, un voluntar poate avea nenumărate beneficii. Voluntariatul este un mod de ați face prieteni noi, de a ajuta la anumite probleme sociale și de a te dezvolta ca individ. Voluntarii sunt cei care fac o anumită activitate pentru că își doresc, în folosul altcuiva, fără a primi bani.

Este important ca tinerii din zilele noastre să facă cât mai mult voluntariat pentru a vedea cum stau lucrurile din jurul lor și pentru a da o mână de ajutor pentru remedierea acestora. Bineînțeles, există asociații unde tinerii pot face voluntariat pentru a crea evenimente pentru stutenți cum este ,,PRIME România” sau asociații unde tinerii pot să se implice în cazuri mai sensibile cum ar fi, orfelinatele și ajutarea copiilor din familile defavorizate un exemplu, este ,,Asociația We Help”. Sunt multe motive pentru care tinerii sunt încurajați să facă cât mai mult voluntariat. Un prim lucru ar fi câștigarea unor noi prieteni care au aceleași interese ca și tine. Un alt motiv ar fi faptul că, voluntariatul te ajută în carieră, deoarece te responsabilizează.

Descoperi realitatea din jurul tău și asta îți arată de ce trebuie să te implici, deoarece nu putem să așteptăm ca lumea să devină bună de la sine are nevoie de noi cei tineri. Noi suntem viitorul și trebuie să le arătăm tuturor generațiilor asta ca să ne urmeze exemplul. Trebuie să înțelegem cu toții că atunci când ești voluntar oferi bunătate unor persoane care au mare nevoie de acest lucru. În plus, tinerii nu sunt doar niște simpli voluntari sunt de fapt schimbarea pe care cu toții o vrem în lume. Sunt sute de cauze sociale care merită timpul tău.

Timpul este poate cel mai prețios lucru pe care îl putem oferi unei cauze. De aceea este important să știm cum să ne gestionăm timpul cu atenție și să dedicăm o parte din el unor cauze care ni s-ar potrivi. Însă, doar pentru că îți rezervi un anumit interval de timp pentru a contribui la o cauză, asta nu înseamnă că acel timp nu este și pentru dezvoltarea ta personală. Nu uita că prin implicare putem schimba multe!

 

Imagini:  COVER; PIC1; PIC2;

 

Articol scris de: Andra Albu, CNSC Organiser

Categories: BLOG

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *